Ben je verantwoordelijk voor een sportclub? Dan kan je de fatale afloop van een hartstilstand helpen vermijden.

Clubs

Waaruit bestaat het Heart Heroes-project?

Op zaterdag 11 februari 2023, overleed de 25-jarige doelman Arne na een hartaanval tijdens een voetbalwedstrijd in Sint-Eloois Winkel in West-Vlaanderen. Op zondag 12 februari 2023, overleed Ahmed, 15 jaar oud, aan een hartstilstand in Boussu tijdens zijn deelname aan de Henegouwse karatecup. Volgens het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) sterven elk jaar 10 sporters onder de 25 jaar aan hartfalen. De Ladbrokes Foundation lanceert een groot sensibiliserings- en opleidingsprogramma in de Belgische amateursportclubs om zoveel mogelijk sporters vertrouwd te maken met het gebruik van een defibrillator.
• Opleiding : Het ambitieuze doel is om 5 tot 12 mensen per club op te leiden tot HEART HEROES. De HEART HEROES-opleidingen zijn bedoeld voor iedereen die lid is van een voetbal- of tennisclub, maar ook voor de entourage van de sporters die aan de rand van de velden aanwezig zijn, maar niet trainen (familie, ouders, grootouders...).
• Bewustmaking : Binnen de sportclub zullen borden worden geplaatst om de plaats van de defibrillator duidelijk aan te geven en zo een antwoord te bieden op de al te frequente vraag: «waar is hij? Daarnaast krijgt elke club een passend diploma en worden elementen verstrekt die de HEART HEROES onder de aandacht brengen: truien, armbanden, enz. Een mededeling waarin clubleden en supporters worden uitgenodigd om HEART HEROES te worden, en een verklarende brochure zullen ook voor elke deelnemende club beschikbaar zijn.

Hoe kan ik met mijn club meedoen aan dit project?

Praat erover met de verantwoordelijke van je sportclub. Het is de bedoeling dat elke sportclub 5 tot 12 vrijwilligers een opleiding laat volgen in de club.

Wat kost dit aan de club? 

Deze opleiding is gratis. De Ladbrokes Foundation neemt alle kosten op zich. Het enige wat we van jouw sportclub verwachten, is dat je de goede werking van de defibrillator regelmatig laat controleren.

Wat is de wetenschappelijke waarde van deze defibrillator-opleiding? 

De opleiding voldoet aan de nodige medische vereisten onder supervisie van dokter Brugada. Een gecertificeerde instructeur geeft eerst een theoretische uitleg en daarna een aantal praktische simulatie-oefeningen.

Welke clubs nemen deel aan het project?

Ik wil graag meer praktische details van de Ladbrokes Foundation om samen te werken met mijn club.

Ik wil graag meer praktische details van de Ladbrokes Foundation om samen te werken met mijn club.

contact

Jihane Mrabet

0032 (0)471 68 01 19 Contact
Ik wil graag meer praktische details van de Ladbrokes Foundation om samen te werken met mijn club.

word heart hero 

Vul gewoon dit formulier in. Een medewerker van de Ladbrokes Foundation zal de club contacteren om alle praktische zaken te regelen.

    nieuws

    Getuigenissen